Канада відмовляє у візах 23% громадян України

Вівторок, 14 травня 2019, 15:08

Канада в перші місяці 2019 року відмовила у візах 23% заявникам з України.

Про це заявив посол Канади в Україні Роман Ващук в інтерв’ю "Європейській правді".

"Що стосується віз, оформлених тут, у Києві, то я бачу, що за 4 місяці 2019 року 77% заявок були успішно задоволені", - сказав Ващук.

Посол зазначив, що попри 23% відмов, є покращення цього показника у порівнянні з минулими роками.

"Мабуть, частина людей уже звикли до наших візових анкет. Ми не проводимо співбесіди з людьми, які подаються на візу. Що ви впишете в анкету – те і буде підставою для рішення. І якщо ви не зазначили там якісь факти чи доводи на користь того, що вам потрібна віза, з думкою про те, що хтось їх вгадає – то цього не буде", - сказав він.

Посол розповів, що є три основні категорії, через які у людей виникають проблеми з отриманням візи: наявність фінансової можливості для подорожі за представленими документами, випадки нелегальної еміграції до Канади з боку родичів заявника і візові відмови чи інші проблеми в інших країнах, з якими у Канади є угоди щодо обміну інформацією.

Досить високий показник відмов посол пояснює тим, що Канада має інші правила у порівнянні, наприклад, з Шенгенською зоною, де є контроль не тільки за в’їздом, а й за виїздом іноземних громадян.

"У нас ні реєстрації, ні контролю за виїздом немає. Єдиний засіб контролю за нелегальною працею чи еміграцією, який ми маємо – це саме видача в’їзної візи. Інші інструменти значно менш ефективні. Саме тому ми більш прискіпливі. При цьому ми, як правило, видаємо 10-річні візи – так само, як і наші американські сусіди. І наскільки я знаю, у нас відсоток позитивних рішень щодо віз в Україні зараз є вищим, ніж у США", - зазначив Ващук.

Ближчим часом "Європейська правда" опублікує детальнішу візову статистику Канади для заявників в Україні.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.