Повернення Росії до Ради Європи лобіюють Німеччина, Франція і Нідерланди

Середа, 15 травня 2019, 18:49

Провідними лобістами повернення Росії до Ради Європи виступають представники Німеччини, Франції і Нідерландів.

Про це йдеться у статті "Дуже схоже на 1938 рік": як Берлін та Париж зробили крок до зняття санкцій з Росії".

Глава МЗС України Павло Клімкін цього тижня провів у Брюсселі переговори з колегами з цих країн і повідомив, що піднімав питання кризи в Раді Європи.

"Німці це почули, і французи це почули, і голландці. Чи погодилися (з аргументами України, – ЄП) – спитайте у них. Але з німецьким міністром ми окремо дуже довго це обговорювали сьогодні", – заявив він.

Німці, французи та голландці, очевидно, не погодилися з аргументами України, тому що вчора Комітет міністрів Ради Європи підтримав проект міністерського рішення, в якому відкривається шлях для повернення Росії за надзвичайною процедурою.

Україна готує жорсткі кроки у разі повернення Росії до ПАРЄ

Голова української делегації в ПАРЄ Володимир Ар’єв у коментарі "Європейській правді" підтвердив, що ці держави серед головних прибічників "прощення РФ".

"Основним локомотивом повернення Російської Федерації є Німеччина, хоча, на щастя, звідти є сигнали, які свідчать, що повної єдності щодо повернення Росії без виконання нею умов немає", – сказав він.

Нагадаємо, у червні 2017 року Росія перестала сплачувати свій внесок до Ради Європи та обіцяє відновити його, коли "ПАРЄ усуне загрозу подальшої дискримінації національних делегацій".

Торік генеральний секретар Ради Європи Турбйорн Ягланд заявив, якщо Росія не відновить платежі у бюджет Ради Європи у 2019 році, її участь в статутних органах буде припинена.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.