Кіпр за підтримки Франції почав розширення бази ВМС

Четвер, 16 травня 2019, 12:11

Міністр оборони Кіпру каже, що французькі військові експерти надають допомогу кіпрській владі у модернізації морського порту на південному узбережжі країни на сході середземноморського острова, що дозволить йому приймати великі військові кораблі.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на AP.

Саввас Ангелідес повідомив телеканалу Sigma у четвер, що підписав зі своїм французьким колегою заяву про наміри щодо підтвердження двостороннього співробітництва в галузі оборони, що дозволяє владі продовжувати наступний етап планування модернізації військово-морської бази Евангелос Флоракіс.

Ангелідес сказав, що мета модернізації полягає в тому, щоб дати можливість Кіпру ефективно сприяти регіональній безпеці через спільну програму Європейського союзу з військових інвестицій і розвитку проектів PESCO.

У заяві міністерства оборони Кіпру сказано, що заява про наміри також передбачає "більш широке стратегічне співробітництво на користь військово-морським силам" Кіпру та Франції.

У США представили законопроект про зняття збройного ембарго з Кіпру

Кіпр пропонує портові сервіси для військових кораблів, таких як французький авіаносець Шарль де Голль.

Кіпр хоче стати альтернативним джерелом енергії для Європи, проте Туреччина виступає проти його робіт із розвідки газових родовищ в Середземному морі, які, на думку Анкари, порушують її права на запаси нафти і газу та ігнорують права Північного Кіпру на природні ресурси.

В лютому минулого року турецькі військові кораблі декілька тижнів блокували у Середземному морі бурову установку італійської енергетичної фірми ENI, яка мала розпочати роботи із пошуку газу біля берегів Кіпру.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.