Прем'єр Чехії відреагував на візит чеського депутата на річницю "ДНР"

Четвер, 16 травня 2019, 12:31

Поїздка депутата від Компартії Чехії Зденека Ондрачека до окупованого Донецька суперечить зовнішньополітичному курсу країни.

Про це заявив прем'єр-міністр Чехії Андрей Бабіш, повідомляє "Європейська правда" з посиланням на Novinky.cz.

За словами Бабіша, поїздку Ондрачекa потрібно обговорити в Палаті депутатів, адже він є членом нижньої палати парламенту Чехії.

"Я не знаю, що це була за акція, або хто його запросив. Я розумію, що Філіп (Войтех Філіп, голова комуністів - Ред.) не сприймає це як проблему. Нехай це вирішується в парламенті. Пан Ондрачек є депутатом, і це його рішення. Це, звичайно, не відповідає зовнішній політиці нашого уряду", - сказав Бабіш.

Комітет закордонних справ Палати депутатів також розгляне питання у четвер.

Раніше міністр закордонних справ Чехії Томаш Петршичек засудив візит Ондрачека, заявивши, що той ганьбить Чехію.

Сам комуніст заявив, що це була приватна поїздка, тож немає необхідності коментувати її. Він не відповів на питання, чому під час його приїзду звучав гімн Чехії.

Нагадаємо, Зденек Ондрачек був єдиним депутатом чеського парламенту, який прийшов на відкриття так званого "представництва ДНР" в Чехії. 

У 2015 році Ондрачека не впустили до України в аеропорту "Бориспіль"

На своїх сторінках у соцмережах він переживав за долю Маріуполя, "оточеного військами Правого сектора, де забороняють говорити по-російськи".

Партія, до якої належить Ондрачек, максимально перешкоджала голосуванню в чеському парламенті щодо угоди про асоціацію Україна-ЄС.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.