Суд звільнив з-під варти екс-президента Вірменії Кочаряна

Субота, 18 травня 2019, 15:56

Суд загальної юрисдикції громади Нор Норк Єревана оприлюднив рішення за клопотанням про звільнення колишнього президента Вірменії Роберта Кочаряна з-під варти під поруку.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на Радио Азатутюн.

В четвер нинішній і колишній керівники Нагірного Карабаху, Бако Саакян і Аркадій Гукасян, особисто з'явилися до суду, щоб представити поруку для зміни запобіжного заходу щодо Роберта Кочаряна.

Рішення було зачитано суддею і було зустрінуте бурхливими оплесками з боку прихильників Кочаряна.

Син Кочаряна, Седрак Кочарян, сказав: "Чесно кажучи, рішення стало несподіваним. Я можу тільки сказати, що я радий".

Як і в дні судових засідань, які проходили раніше на цьому тижні, сьогодні біля будівлі суду акції проводили як прихильники, так і противники колишнього президента Роберта Кочаряна. Їх число було помітно більше звичайного, і поліція була змушена стягнути додаткові сили.

Напруженість зросла після новини про звільнення Кочаряна з-під варти. Ті, хто виступають за те, щоб екс-президент залишався під арештом, намагалися перенести протест в будівлю суду, однак їх стримувала поліція.

У кримінальній справі про події 1-2 березня 2008 року екс-президент Вірменії Роберт Кочарян звинувачується в поваленні конституційного ладу за попередньою змовою з іншими особами. У цій справі проходять ще троє високопосадовців.

1 березня 2008 року після президентських виборів, на яких, за офіційними даними, перемогу здобув Серж Саргсян, відбулися акції протесту опозиції. Під час зіткнень між силовиками і демонстрантами загинули 10 людей, сотні були поранені. Обставини досі залишаються нез'ясованими.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.