Посол США попрощалася з Україною і розповіла про здобутки останніх років

відео
Неділя, 19 травня 2019, 16:38

Посол США в Україні Марі Йованович, яка 20 травня завершує роботу на своїй посаді, поділилася думками щодо прогресу, якого Україна досягла за останні кілька років, та про свою роботу.

Як повідомляє "Європейська правда", відео зі зверненням Йованович опублікувало посольство США в Україні.

"Після кількох років з часу Революції Гідності Україна досягла величезного прогресу. Я згадую різні досягнення, наприклад, стабілізація економіки, співпраця в рамках програм МВФ. Це було складно, але це означає, що фундаментальні принципи в Україні зміцнили або невдовзі зміцніють", - сказала Йованович.

Посол нагадала, що в Україні триває впровадження реформ у сфері освіти, охорони здоров’я, пенсійного забезпечення і зазначила, що для їх завершення потрібно ще багато років .

"Україна перебуває на шляху до європейського майбутнього і це є надзвичайно важливим. Я бачу прогрес у боротьбі з корупцією. Корупцію не подолано, але був досягнутий прогрес, як запровадження Антикорупційного суду цього року", - сказала вона.

ЗМІ повідомили про відкликання Марі Йованович з посади посла США в Україні

Йованович наголосила, що результати останніх виборів засвідчили, що українці прагнуть не просто змін, а фундаментального перетворення країни.

Раніше ЗМІ повідомляли, що США поки не призначатимуть посла в Україні, натомість в Київ направлять тимчасового повіреного, який керуватиме посольством щонайменше рік.

Міністр закордонних справ України Павло Клімкін заявив, що Вашингтон розглядає дві кандидатури на посаду посла в Києві.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.