Ув’язнені каталонські політики отримали документи депутатів парламенту Іспанії

Понеділок, 20 травня 2019, 15:06

П'ять ув'язнених колишніх каталонських чиновників, обраних до парламенту Іспанії минулого місяця, отримали свої документи депутатів після тимчасового звільнення з-під варти.

Про це повідомляє "Європейська правда" із посиланням на Reuters.

Оріол Жункерас, Хосеп Руль, Жорді Туруль і Жорді Санчес отримали місця в нижній палаті парламенту на національних виборах 28 квітня, а Рауль Ромева був обраний до Сенату.

Всі вони перебувають під вартою на час судового засідання за участь у референдумі про незалежність Каталонії в 2017 році.

Верховний суд постановив, що вони зможуть забрати свої документи, а також відвідати парламентські засідання у вівторок, перш ніж повернутися до в'язниці.

Суд дозволив екс-лідеру Каталонії балотуватися в Європарламент

Як і всім законодавцям, їм було вручено портфель з логотипом парламенту. У ньому були iPhone і планшет, які, щоправда, їм не дозволять взяти до в'язниці.

Навколо будівлі парламенту перед прибуття депутатів проліція створили кордон безпеки. Поки що незрозуміло, чи зможуть вони брати участь у інших парламентських сесіях.

Після того, як депутати повернуться до в'язниці поблизу Мадрида, вони мають вирішити - відмовитися від своїх місць на користь інших членів партії, або ж зберегти мандати і очікувати на можливе позбавлення депутатського статусу через голосування у парламенті.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.