Ле Пен закликає розпустити парламент Франції після своєї перемоги на євровиборах

Неділя, 26 травня 2019, 23:04

Лідер партії "Національне об’єднання" Марін Ле Пен, партія якої здобула перше місце на виборах в Європарламент у Франції, офіційно закликала президента Макрона розпустити парламент.

Про це повідомляє "Європейська правда" із посиланням на телекомпанію RTL.

Заяву з цього приводу вона зробила після оголошення результатів екзит-полів, за якими "Національне об’єднання" отримало майже 24% голосів.

"Висновки має робити президентом Французької республіки (Емануель Макрон), але він не має іншого вибору, ніж розпустити Національні збори", - заявила Ле Пен.

Як відомо, на парламентських виборах 2017 року, які проводилися за мажоритарною системою, партія Ле Пен змогла провести до Національних зборів – нижньої палати парламенту Франції – лише 8 своїх депутатів (всього у палаті 577 депутатів). У разі перевиборів вона має шанси суттєво покращити свій результат.

Необхідно зауважити, що президент Макрон, попри заяви Ле Пен, не має зобов’язань розпускати парламент у поточній ситуації.

Як повідомлялося, Партія Макрона програє на євровиборах, переможці – ультраправі з партії Ле Пен.

Водночас, праворадикали втрачають підтримку на виборах у Австрії та Німеччині.

Детальніше про розклад сил на виборах читайте у статті "Між радикалами та лібералами: хто матиме вагу в наступному Європарламенті"

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.