У Британії вибори до Європарламенту виграла партія Brexit

Понеділок, 27 травня 2019, 08:07

У Великій Британії на виборах до Європарламенту перемогла новостворена партія Brexit, очолювана Найджелом Фараджем, який свого часу активно підтримував вихід країни з ЄС.

Про це повідомляє "Європейська правда" із посиланням на ВВС.

Партія Brexit набрала близько 32% голосів і отримає 28 місць у Європарламенті. Загалом Британія делегує 73 євродепутати. Партія Фараджа перемогла у 9 з 12 регіонів країни.

 

Друге місце посіли Ліберальні демократи, які нещодавно також показали хороший результат на місцевих виборах в Англії. Вони матимуть 15 євродепутатів.

Третьої стала Лейбористська партія – 10 мандатів (мінус 8 порівняно з 2014 роком), "зелені" - 7 мандатів (+4).

Правляча Консервативна партія зазнала нищівної поразки, отримавши всього 3 мандати. П’ять років тому вони мали 18 євродепутатів.

Слід також зазначити, що ще одна нова партія Change UK, яка виступала за членство Британії в ЄС, не отримала жодного євро депутата.

Нагадаємо, Європейська народна партія та Прогресивний альянс соціалістів і демократів уперше втратили більшість і не зможуть сформувати "велику коаліцію" в Європарламенті без підтримки інших сил на тлі збільшення підтримки лібералів, зелених і націоналістів.

Детальніше читайте у статті "Зрада не на часі: вибори до Європарламенту, що не стали тріумфом радикалів".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.