Зеленський домовився із Брюсселем про дату саміту Україна-ЄС

Вівторок, 28 травня 2019, 18:04

Адміністрація президента України Володимира Зеленського та представники інституцій ЄС підтвердили наміри провести саміт Україна-ЄС, який був запланований попередньою владою.

Як повідомляє кореспондент "Європейської правди", про це розповів Томас Майр-Гартінг, директор зовнішньополітичної служби ЄС з питань країн Європи, на зустрічі з журналістами в Києві.

Радники Зеленського обговорили в Брюсселі підготовку до саміту Україна-ЄС

"Ми домовлялися про наступні події. Важливою подією стане саміт Україна-ЄС, який відбудеться в липні", - сказав Томас Майр-Гартінг. За даними джерел "Європейської правди", обговорювана дата проведення саміту - 8 липня. 

Посадовець ЄС також підтвердив, що в Брюсселі очікують на зустріч із Володимиром Зеленським. "У червні ми також очікуємо президента у Брюсселі", - сказав він.

Раніше "Європейській правді" від власних джерел стало відомо, що Зеленський планує наступного тижня відвідати Брюссель. Джерела стверджують, що візит відбудеться 5 червня. 

Майр-Гартінг не став коментувати конкретну дату візиту. "Я сподіваюся, що сторони скоро погодять дати і програми візиту", - сказав він.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.