Президент Єврокомісії виключив повторні переговори про Brexit

Середа, 29 травня 2019, 08:36

Президент Єврокомісії Жан-Клод Юнкер вкотре виключив можливість нових переговорів щодо угоди про Brexit після того, як така ідея знову почала обговорюватися у Великій Британії.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на Politico.

Юнкер напередодні вчорашнього неформального саміту лідерів ЄС сказав, що "абсолютно зрозуміло", що не буде перегляду угоди про Brexit, незважаючи на заяви кількох кандидатів на посаду прем’єра Британії, що вони відновлять переговори з Брюсселем.

Тереза Мей, прибувши до Брюсселя, сказала, що Brexit тепер "є питанням для мого наступника", але попередила, що наступний прем'єр-міністр повинен "знайти спосіб поєднання вимог обох сторін цього питання, і зробити це так, щоб отримати більшість у парламенті.

Відповідаючи на запитання, чи буде вона відігравати певну роль у виборі нових президентів Європейської ради та Комісії, Мей заявила, що Британія буде "продовжувати відігравати конструктивну роль на час продовження дії статті 50".

Лідер партії Brexit вимагає участі у процесі прийняття рішень щодо виходу Британії з ЄС

Нагадаємо, глава МЗС Британії Джеремі Хант, який претендує на посаду прем'єр-міністра, заявив, що Сполученому Королівству потрібні нова угода з ЄС і нова команда для переговорів.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.