Радники Зеленського обговорили в Брюсселі підготовку до саміту Україна-ЄС

П'ятниця, 3 травня 2019, 11:58

Підготовка саміту Україна-ЄС була одним з питань зустрічі радників новообраного президента Володимира Зеленського з представниками ЄС у Брюсселі.

Як повідомляє "Європейська правда", про це заявив радник з міжнародних відносин, економіки, фінансової і банківської політики Олександр Данилюк на брифінгу.

"Ми обговорили підготовку до саміту Україна-ЄС. Це буде один із перших кроків нового президента – провести цей саміт успішно", - сказав Данилюк.

Він також зазначив, що поки немає планів щодо перших закордонних візитів Зеленського, адже невідома дата інавгурації нового глави держави.

"Неформально вже були зроблені запрошення (іноземним лідерам, - ред.)…Коли буде відома дата інавгурації, ми будемо визначатися з форматом, хто приїде і які будуть наші перші візити. Тому що може бути або ми вибираємо, або ж є певний графік подій, в яких президент має брати участь", - сказав Данилюк.

Данилюк також зазначив, що Зеленський, ймовірно, буде присутній на щорічній конференції із питань реформ в Україні, яка відбудеться 5 липня у Торонто.

Черговий саміт Україна-Євросоюз відбудеться 8 липня. Торішній саміт відбувався в Брюсселі, ймовірно, цьогорічна зустріч пройде у Києві, проте місце проведення ще не оголошували.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.