Зустріч лідерів країн "нормандського формату" може відбутися в середині липня

П'ятниця, 31 травня 2019, 12:31

Секретар Ради національної безпеки та оборони Олександр Данилюк припускає, що зустріч лідерів країн "нормандського формату" може відбутися в середині липня.

Про це він заявив в ефірі програми "Право на владу" на телеканалі "1+1" 30 травня ввечері, повідомляє "Європейська правда" з посиланням на УНІАН.

"Сьогодні (йдеться про 30 травня. – Ред.) відбулася зустріч президента України Володимира Зеленського з міністрами закордонних справ Франції та Німеччини, де 90% часу було відведено на обговорення Мінського процесу", - сказав секретар РНБО.

За словами Данилюка, такий активний діалог буде продовжуватись і триватиме підготовка до зустрічі в "нормандському форматі".

"Це може відбутися десь у середині липня, такий є план", - додав він.

В Кремлі заявили, що не проти саміту в нормандському форматі

30 травня Зеленський обговорив у Києві з міністрами закордонних справ Франції та Німеччини Жаном-Івом Ле Дріаном і Гайко Маасом "креативні ідеї" щодо реалізації Мінських угод..

Після зустрічі із Зеленським Маас заявив, що експерти країн "нормандського формату" (Україна, ФРН, Франція та РФ) обговорять шляхи прискорення встановлення миру на Донбасі.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.