Естонія проти повернення права голосу Росії в ПАРЄ

Субота, 1 червня 2019, 12:46

Представники естонської делегації не готові голосувати за відновлення повноважень Росії в Парламентській асамблеї Ради Європи (ПАРЄ).

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на портал ERR.

Головною темою розмови президентки Естонії Керсті Кальюлайд з тими депутатами парламенту, які будуть представляти Естонію в Парламентській асамблеї Ради Європи, стало питання про можливості відновлення повноважень російської делегації в асамблеї. Представники Естонії не готові голосувати за відновлення повноважень Росії в ПАРЄ.

У червні на розгляд сесії Парламентської Асамблеї ймовірно винесуть новий варіант Регламенту організації, який відкриє шлях до повернення Росії в ПАРЄ.

"Хоча формально будуть обговорюватися процедурні питання, всі прекрасно розуміють, що насправді будуть вирішувати питання про подальший статус Росії в цій організації", - сказав депутат Рійгікогу, член естонської делегації в ПАРЄ Еерік-Нійлес Крос.

Президент ПАРЄ просить депутатів відкрити шлях до повернення Росії до асамблеї

"Судячи за нашими попередніми обговореннями, всі члени делегації, які будуть присутні, голосуватимуть проти того, щоб повернути право голосу (Росії)", - заявила депутат Рійгікогу, голова естонської делегації в ПАРЄ Марія Юферєва-Скуратовські.

За наявною інформацією, таку ж позицію займають Латвія, Литва, Грузія і Україна.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.