Аварія туристичного катера у Будапешті: суд арештував українського капітана на місяць

Субота, 1 червня 2019, 16:34

Центральний окружний суд Буди у Будапешті арештував на місяць капітана теплохода Viking Sygin, громадянина України Юрія С. у зв’язку з аварією з прогулянковим катером  на річці Дунай, в результаті чого загинули як мінімум сім осіб.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на угорське видання Bors Online.

Після засідання суду капітан Viking Sygin, за словами його адвоката, висловив співчуття родичам загиблих і всіх, кого зачепила трагедія, але продовжив наполягати, що діяв за правилами і не його помилка призвела до затоплення катера.

Зазначається, що з огляду на те, що капітан є іноземцем, то існувала ймовірність його втечі з Угорщини, саме тому рішення суду було очікуваним.

Звинувачення українцеві висувати не стали.

Втім судді постановили, що Юрій С. може вийти під заставу в розмірі 15 млн форинтів (більше 45 тисяч євро). Прокуратура оскаржила це рішення.

Повідомляється, що перед будівлею суду на його рішення очікувала велика кількість журналістів з Південної Кореї і України.

Нагадаємо, прогулянковий катер "Русалка" затонув в середу ввечері в кількох метрах від опори моста Маргіт навпроти будівлі парламенту Угорщини.

На борту човна перебували 35 осіб – 33 корейських туристи и двоє членів екіпажу. Сім людей загинули, ще сімох вдалося врятувати, 21 особа вважається зниклою без вісти.

Як і раніше офіційно не названі і причини аварії. Відомо, що "Русалка" впала на бік через 7 секунд після зіткнення і затонула.

Угорська поліція в четвер ввечері заарештувала громадянина України, капітана великого річкового теплохода, з яким ввечері 29 травня зіткнувся прогулянковий катер на Дунаї в Будапешті.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.