Топ-претендент на пост прем’єра Британії пригрозив не виплатити Брюсселю 39 млрд фунтів

Понеділок, 10 червня 2019, 09:50

Один з головних кандидатів у прем’єр-міністри Великої Британії, консерватор Борис Джонсон, пообіцяв: якщо він очолить уряд, Британія  не стане виплачувати Брюсселю 39 мільярдів фунтів стерлінгів своїх зобов'язань, доки не отримає більш вигідну угоду про Brexit.

Як повідомляє "Європейська правда", про це Джонсон сказав у інтерв’ю виданню The Sunday Times.

Джонсон – один з 11 претендентів на пост лідера Консервативної партії, керівник якої одночасно обіймає посаду прем’єра.

Британія: суд відхилив позов проти Джонсона за обман щодо Brexit

У своєму першому інтерв'ю в рамках кампанії за партійне лідерство Джонсон виклав свою стратегію щодо Brexit, яку він готовий реалізувати у разі обрання наступником Терези Мей.

Джонсон запевнив, що тільки він здатний врятувати країну від лейбориста Джеремі Корбіна і лідера партії Brexit Найджела Фараджа. Він пообіцяв вести жорстку лінію щодо Брюсселя в умовах виходу країни з ЄС.

"Я думаю, наші друзі і партнери повинні розуміти: гроші залишаться у нас доти, доки ми не матимемо більшої ясності щодо шляху вперед. У прагненні отримати хорошу угоду гроші є чудовим розчинником і мастилом", - сказав Джонсон.

Більшість лідерів ЄС готові ще раз відкласти Brexit до наступної весни - The Times

Кампанія з обрання лідера Консервативної партії офіційно розпочинається в понеділок. Висунення кандидатур завершиться у другій половині дня. Партія розраховує обрати нового лідера наприкінці липня.

54-річний Джонсон, колишній мер Лондона та глава МЗС в уряді Мей - жорсткий прихильник Brexit. Він обіцяє вивести Британію з ЄС до 31 жовтня, як про це домовлено з Брюсселем, навіть якщо не вдасться досягти вигідної угоди про умови виходу.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.