Росія визнала новий уряд Молдови

Понеділок, 10 червня 2019, 13:32

Міністерство закордонних справ Росії оприлюднило офіційну заяву, у якій визнало нову коаліцію у складі проросійських соціалістів і проєвропейського блоку ACUM, а також новий уряд на чолі з Майєю Санду.

Про це повідомляє "Європейська правда".

"У Москві вітають формування в Республіці Молдова правлячої коаліції і уряду", - йдеться в оприлюдненій у понеділок заяві російського міністерства закордонних справ.

Криза в Молдові: два уряди провели паралельні засідання

Нові органи влади у Молдові в МЗС РФ називають "демократично обраними" та висловлюють сподівання на співпрацю з "відновлення взаємовигідних російсько-молдовських зв'язків".

Також зазначається, що "єдино можливим шляхом вирішення внутрішньополітичної кризи в Молдові" у РФ вважають діалог всіх відповідальних політичних сил.

Нагадаємо, від суботи у Молдові фактично склалося двовладдя з двома урядами і парламентською більшістю, легітимність якої попередня влада не визнає.

Генсек Ради Європи став на бік нової влади Молдови: розпуск парламенту був безпідставним

Парламентська більшість у складі проросійської Соцпартії та проєвропейського блоку  ACUM обрала керівництво парламенту та призначила уряд на чолі з проєвропейською прем'єркою Майєю Санду.

Попередня влада вважає всі суботні рішення парламенту нелегітимними. Обидві сторони звинувачують одна одну в узурпації влади.

Європейський Союз на рівні Єврокомісії та високого представника з питань зовнішньої політики офіційно повідомив, що вважає легітимним обрання нового уряду.

Детально про події у Кишиневі читайте у статті "На межі перевороту: що відбувається у Молдові та що це означає для України".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.