Глава МЗС Британії заявив, що ЄС готовий переглянути договір про Brexit

Понеділок, 10 червня 2019, 16:26

Міністр закордонних справ Великої Британії Джеремі Хант заявив, що канцлер Німеччини Ангела Меркель дала зрозуміти, що ЄС готовий переглянути договір про Brexit.

Про це повідомляє "Європейська правда" із посиланням на AFP.

Хант є одним із провідних претендентів на посаду лідера Консервативної партії і прем’єр-міністра замість Терези Мей, яка пішла у відставку 7 червня.

Він розповів, що говорив з Меркель минулого тижня під час урочистостей з нагоди 75-річчя висадки союзних військ в Нормандії, і був переконаний, що зміна угоди можлива.

"Вона сказала, що, звичайно, з новим прем'єр-міністром Великої Британії вони хочуть розглянути будь-які рішення, які у нього будуть. Я абсолютно впевнений, що якщо ми виберемо правильний підхід, європейці будуть готові вести переговори", - сказав Хант.

Британія: суд відхилив позов проти Джонсона за обман щодо Brexit

Міністр не уточнив, чи має він на увазі юридично зобов'язуючу угоду про вихід, щодо якої ЄС неодноразово наполягав про неможливість перегляду, або ж політичну декларацію про майбутні відносини, перегляд якої в принципі можливий.

Як відомо, Мей узгодила з ЄС угоду при вихід наприкінці 2018 року, але британські депутати тричі її відхилили, і Британія не вийшла з блоку 29 березня, як планувалося.

ЄС відклав Brexit до 31 жовтня, але британські ЗМІ повідомляли, що може бути ще одне відтермінування – до весни 2020 року.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: