Туск: не всі держави готові почати переговори про вступ з Північною Македонією і Албанією

Середа, 12 червня 2019, 14:01

Президент Європейської ради Дональд Туск заявив, що не всі держави-члени ЄС готові розпочати переговори про вступ з Північною Македонією та Албанією у найближчі дні.

Як повідомляє "Європейська правда", про це Туск заявив після зустрічі з президентом Північної Македонії Стево Пендаровскі.

Єврокомісія рекомендує почати переговори про вступ до ЄС Північної Македонії і Албанії

"Ви зробили все, що від вас очікувалося. Але я хочу бути чесним з вами: не всі держави-члени готові прийняти рішення про відкриття переговорів у найближчі дні", - зазначив глава Європейської ради.

Єврокомісія повторно рекомендувала почати переговори про членство в ЄС Північної Македонії і Албанії, оскільки держави виконали всі необхідні для цього умови.

Албанія може втратити безвіз з ЄС: Єврокомісія проведе оцінку

Як очікується, питання про початок переговорів з Албанією і Північною Македонією увійде до порядку саміту ЄС 20-21 червня. У минулому році це питання відклали до усунення зауважень до процесу реформ в двох країнах.

Франція і Нідерланди очолюють у Раді ЄС опозицію до розширення Євросоюзу.

"Я особисто вважаю, що може бути лише одне рішення: розпочати переговори відповідно до рекомендацій Європейської комісії як з Північною Македонією, так і з Албанією. Питання сьогодні, не якщо, а коли. І якщо я трохи обережний, то це тому, що я знаю: іноді досягнення консенсусу між 28 країнами-членами займає більше часу, ніж я б хотів", - додав Дональд Туск.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: