Kyiv Not Kiev: США виправили написання назви столиці України у міжнародній базі

Середа, 12 червня 2019, 20:33

Рада США з географічних назв одностайно ухвалила рішення про заміну офіційної назви столиці України з "Kiev" на "Kyiv" у міжнародній базі.

Про це повідомляє "Європейська правда".

Як повідомляє посольство України у США на своїй сторінці у Facebook, Рада США з географічних назв ухвалила таке рішення у відповідь на звернення посла України у Вашингтоні Валерія Чалого.

Зазначається, що позиція посла була також підтримана зверненням членів Українського Кокусу Конгресу США, а також Українським Конгресовим Комітетом Америки.

 "Це рішення є надзвичайно важливим та дає поштовх, щоб виправити офіційну назву столиці України і поза межами США, зокрема на міжнародних рейсах та в іноземних аеропортах у всьому світі, адже міжнародні організації, включаючи Міжнародну асоціацію авіаційного транспорту (IATA), посилаються саме на офіційні назви з бази Ради з географічних назв США", - наголосили в посольстві.

Відповідні зміни до офіційних баз Ради США з географічних назв будуть внесені 17 червня.

Найбільший аеропорт світу виправив Kiev на Kyiv і Odessa на Odesa

Нагадаємо, у жовтні 2018 року МЗС України спільно з Центром стратегічних комунікацій StratCom Ukraine розпочали онлайн-кампанію #CorrectUA, в рамках якої планують звертатися до іноземних ЗМІ з метою коригування правопису назви міста Київ - #KyivNotKiev.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.