США розмістять в Польщі ескадрилью безпілотників

Четвер, 13 червня 2019, 08:43

Президент США Дональд Трамп і лідер Польщі Анджей Дуда підписали спільну декларацію про оборонну співпрацю, згідно з якою Вашингтон має намір розмістити на території Польщі ескадрилью розвідувальних безпілотників MQ-9.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на пресслужбу Білого дому.

"Створення ескадрильї розвідки, спостереження і рекогностування ВПС США MQ-9 в Польщі. Сполучені Штати мають намір обмінюватися інформацією, отриманою в результаті операцій цієї ескадрильї, в разі необхідності, на підтримку наших оборонних цілей", - йдеться в декларації.

Домовлено про будівництво військового аеродрому "з метою підготовки чи на випадок непередбачених обставин".

При цьому планується створення в районі "групи підтримки поточних і майбутніх сил Сполучених Штатів у Польщі", розгортання штабу дивізії США, підрозділів сил спеціальних операцій США "для підтримки повітряних, наземних і морських операцій".

Польща і Литва: 2025-2027 роки - "вікно" для вступу України до ЄС

Польща зобов'язується створити інфраструктуру для "забезпечення присутності бойової групи бронетанкової бригади, бригади бойової авіації та батальйону підтримки бойового забезпечення".

Вашингтон і Варшава також планують "створення і спільне використання" Центру бойової підготовки в Дравсько-Поморському, а також інших місцях країни.

Сторони, серед іншого, домовилися про збільшення військової присутності США в Польщі, яка нині налічує близько 4,5 тис. військовослужбовців, ще на 1000 осіб.

Читайте також: "Форт Трамп" та інші обіцянки: Польща та США готуються до нового рівня співпраці

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.