Росія: зустріч з США щодо контролю над озброєннями стала відправною точкою

Четвер, 13 червня 2019, 10:02

Заступник міністра закордонних справ Росії заявив у середу, що зустріч з американською колегою була відправною точкою для врегулювання питань контролю над озброєннями.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на AP.

Сергєй Рябков і заступник державного секретаря США з контролю над озброєннями Андреа Томпсон зустрілися в Празі в середу, 12 червня.

США цьогоріч оголосили, що припиняють дотримуватися Договору про ліквідацію ракет середньої і малої дальності, після чого Росія неодноразово висловлювала стурбованість з приводу договору START - ще однієї ключової угоди з контролю над озброєннями, термін дії якої вичерпується у 2021 році.

Рябков висловив розчарування тим, що переговори з Томпсон не "сформували свого роду календаря зустрічей або конкретної послідовності наших дій", але він сказав, що "сукупність результатів сьогоднішньої події більше не стосується якогось одноразового контакту; за ним підуть нові розмови". 

Україна і Польща ведуть переговори про створення нової європейської ракети-носія

Томпсон у Twitter сказала, що вона обговорила "низку пріоритетів національної безпеки США та питань стратегічної безпеки, щодо яких США хотіли б взяти участь у більш конструктивному діалозі з Росією".

Нагадаємо, Державна дума РФ 18 червня має розглянути внесений президентом Росії законопроєкт про призупинення Росією дії Договору про ліквідацію ракет середньої і малої дальності (ДРСМД).

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.