"Два прем’єри – це забагато": у МЗС пояснили своє повідомлення про Молдову

Четвер, 13 червня 2019, 19:16

У МЗС України пояснили, чому одночасно називають прем'єр-міністрами колишнього главу уряду Молдови Павла Філіпа та очільницю нового уряду Майю Санду.

Про це йдеться у коментарі заступника міністра закордонних справ України Василя Боднара на сторінці у Facebook, повідомляє "Європейська правда".

"Два прем’єри - це, як правило, забагато. І писати про обох в одному повідомленні - не щоденна справа.
Але набагато важливіше знайти збалансоване політичне і юридичне рішення. І ставки тут набагато вищі, ніж багато хто вважає" - написав Боднар.

"Саме тому, ми перші почали інтенсивний діалог, і заочний, і очний, з усіма ключовими гравцями. Для цього важлива не зміна табличок, а довірлива взаємодія. Або ми втрачаємо ініціативу, або діємо вже. Ми - діємо!" - наголосив він.

Як повідомлялося, у коментарі за підсумками візиту спецпредставника України Віктора Крижанівського до Кишинева Міністерство закордонних справ України одночасно називає прем'єр-міністрами колишнього главу уряду Молдови Павла Філіпа та очільницю нового уряду Майю Санду.

Молдова: колишню владу звинувачують у виведенні державних грошей в офшори

Нагадаємо, від суботи у Молдові фактично склалося двовладдя з двома урядами і парламентською більшістю, легітимність якої попередня влада не визнає. Новий уряд на чолі із Санду визнали ключові держави ЄС, а також Росія.

Детальніше у статті "Чому президент Зеленський має подзвонити новому прем'єру Молдови".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.