Криза у Молдові: лідер колишньої правлячої партії терміново покинув країну

Субота, 15 червня 2019, 08:56

Голова Демократичної партії та донедавна "тіньовий хазяїн" Молдови Влад Плахотнюк терміново покинув країну відразу після оголошення про відставку колишнім урядом.

Офіційне підтвердження термінового виїзду олігарха за кордон вночі оприлюднила прес-служба Демпартії.

"У зв'язку з спекуляціями в пресі про так зване зникнення лідера Демократичної партії Молдови, ми  повідомляємо, що пан Влад Плахотнюк виїхав на кілька днів у країну, до своєї родини. Ми закликаємо уникати  спекуляцій та неперевіреної інформації", - говориться на сайті партії. Це повідомлення було оприлюднено близько 1:30 ночі.

Варто зазначити, що пізно ввечері 14 червня відразу після оголошення про відставку попереднього уряду з аеропорту Кишинева вилетіло п’ять чартерних літаків. Молдовські ЗМІ припускали, що на одному з них країну покинув Влад Плахотнюк.

Відомо, що один з чартерів прямував у Москву – за даними ЗМІ, у ньому Молдову покинув ще один олігарх та лідер партії свого імені Ілан Шор. Ще два літаки прямували в Україну – у Жуляни та в Одесу. Втім, підтверджень, куди саме вилетів Плахотнюк, досі немає. Не виключено, що олігарх обрав саме Україну – Плахотнюк раніше мав спільні бізнес-проєкти із експрезидентом  Петром Порошенком.

Нагадаємо, 14 червня заступник голови Демпартії Володимир Чеботар повідомив, що весь уряд Павла Філіпа в повному складі йде у відставку. "З сьогоднішнього дня прем'єр-міністр і міністри йдуть у відставку. Це сигнал, що Демпартія не тримається за владу", — заявив він.

Нова прем'єр-міністр Молдови Майя Санду заявила, що лідер Демпартії, олігарх Володимир Плахотнюк відповість за свої дії за законом.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.