Глава МЗС Британії вважає, що ЄС піде на перегляд угоди про Brexit

Неділя, 16 червня 2019, 15:59

Глава МЗС Британії Джеремі Хант вважає, що ЄС готовий до перегляду угоди про Brexit, оскільки "хоче вирішити проблему".

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на BBC.

На відміну від лідера гонки за прем'єрське крісло Бориса Джонсона, Джеремі Хант, який посів друге місце у першому раунді голосування за майбутнього голову Консервативної партії, не вважає, що Сполученому Королівству конче необхідно вийти з ЄС до 31 жовтня.

Хант сказав, що Євросоюз відкритий для вирішення проблеми з північноірландським "бекстопом"..

"Вони кажуть, що якби до них звернувся британський прем'єр-міністр, у якого були ідеї про те, як вирішити проблему Північної Ірландії, вони були б готові переглянути пакет" – заявив він.

Водночас, міністр зазначив, що у разі відсутності перспективи перегляду угоди він готовий до виходу країни з ЄС без неї.

Раніше в ЄС неодноразово заявляли про те, що текст угоди про Brexit не може бути змінений, однак допускали можливість внесення змін у політичну декларацію про майбутні стосунки між Лондоном і Брюсселем.

Як повідомлялося, переможець першого раунду голосування за наступного лідера Консервативної партії і прем'єр-міністра Британії Борис Джонсон пообіцяв, що виведе країну з ЄС до 31 жовтня, заявивши, що від чергового відтермінування Brexit буде лише шкода.

Детальніше читайте у статті: "З Британією на вихід: хто очолить уряд Її Величності у фіналі шляху до Brexit".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.