Зеленський розповів главі Бундестагу про перші ініціативи після обрання нової ВР

фото
Вівторок, 18 червня 2019, 13:29

Президент України Володимир Зеленський і глава німецького Бундестагу Вольфганг Шойбле на зустрічі у вівторок в Берліні розглянули питання продовження санкцій проти РФ і відновлення інфраструктури постраждалого від війни сходу України.

Про це повідомляє "Європейська правда".

Зустріч із Шойбле є першим пунктом програми офіційного візиту українського лідера до ФРН.

Зеленський просить ВР цього тижня призначити Пристайка главою МЗС

"Ми починаємо відбудову Донбасу вже зараз. І тут Європа може допомогти. Нам потрібно відновлювати школи, дитсадки, просто дороги, яких немає", - цитує Зеленського із зустрічі Адміністрація президента України.

Глава держави поінформував про перші законодавчі ініціативи, які він хоче реалізувати після обрання нового парламенту. Зокрема, це запуск Вищого антикорупційного суду, ухвалення законів про відповідальність за незаконне збагачення, про імпічмент та скасування депутатської недоторканності.

"Це ініціативи, про які українці мріють 28 років", – наголосив президент.

Під час зустрічі обговорювалося питання припинення війни та повернення заручників. Зеленський зазначив, що обмін людей хоча б 10 на 10 чи 15 на 15 міг би показати бажання іншої сторони почати процес деескалації.

Водночас посол України в Німеччині Андрій Мельник зазначив, що голова Бундестагу наполягає на продовженні санкцій проти РФ до завершення війни на сході України.

"Надзвичайно позитивна зустріч президента Зеленського з головою Бундестагу Вольфгангом Шойбле, який зазначив: санкції проти Росії повинні бути продовжені до тих пір, поки Кремль не припинить війну на сході України", - написав Мельник у своєму Twitter.

18 червня Зеленський прибув із одноденним візитом до Берліна, де зустрінеться з німецьким канцлером Ангелою Меркель, президентом ФРН Франком-Вальтером Штайнмаєром, політиками та представниками бізнесу.

Міністр закордонних справ Німеччини Гайко Маас в останньому інтерв'ю заявив, що очікує від президента України Володимира Зеленського прогресу в боротьбі з корупцією та розв'язанні конфлікту на Донбасі.

Напередодні Зеленський відвідав Париж, де зустрівся з президентом Франції Еммануелем Макроном.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.