Суд над підозрюваними у збитті MH17 почнеться в березні 2020 року

Середа, 19 червня 2019, 13:47

Суд над підозрюваними у збитті малайзійського "Боїнга" в небі над Донбасом розпочнеться у березні 2020 року.

Як повідомляє "Європейська правда", про це у середу повідомили родичі загиблих у катастрофі MH17, які вранці зустрілися з представниками міжнародної Спільної слідчої групи, що проводить розслідування трагедії.

За повідомленням нідерландського мовника NOS, міжнародні слідчі зустрілися з рідними жертв, щоб презентувати їм результати розслідування до того, як про них буде повідомлено публічно.

Катастрофа МН17: слідчі назвали імена чотирьох підозрюваних

За словами родичів, суд над підозрюваними розпочнеться 9 березня 2020 року. Їм буде висунуто звинувачення в убивстві.

Міжнародна слідча група 19 червня назвала імена перших чотирьох підозрюваних в причетності до збиття літака. Це Сергій Дубинський (позивний "Хмурий"), Ігор Гіркін (позивний "Стрелок"), Олег Пулатов (позивний "Гюрза"), Леонід Харченко (позивний "Кріт").

Bellingcat оприлюднив нові імена бойовиків, причетних до збиття МН17

У середу вранці команда розслідувачів Bellingcat опублікувала нову доповідь з іменами бойовиків, які виявилися фігурантами прослуховувань СБУ та були причетними до збиття літака рейсу MH17. Четверо імен тих, яких у збитті підозрює міжнародне слідство, присутні і у списку Bellingcat.

JIT – це міжнародна Спільна слідча група з розслідування катастрофи МН17 у складі Нідерландів, Австралії, Бельгії, Малайзії і України. Вона була створена більш ніж за місяць після того, як літак "Малайзійських авіаліній" було збито в небі над Донбасом у липні 2014 року. Усі 298 осіб на борту загинули.

Попередні результати розслідування катастрофи слідчі JIT представили у травні минулого року. Слідство встановило, що літак MH17 збили над Донбасом з "Бука" російської бригади з Курська.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: