Лідерка СДПН пішла у відставку, коаліція з Меркель на межі розпаду

Неділя, 2 червня 2019, 12:07

Лідер Соціал-демократичної партії Німеччини Андреа Налес оголосила про свою відставку з посад лідера партії і фракції в Бундестазі.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на Spiegel.

"Дискусія у фракції і численні відгуки від партії показали мені, що необхідної підтримки для роботи мого офісу більше немає", - написала Налес всім членам СДПН.

У понеділок вона офіційно пояснить свою відставку керівникам партії, а у вівторок - парламентській групі СДПН.

"Я щиро сподіваюся, що ви зможете відновити довіру і взаємну повагу і таким чином знайти людей, які можуть підтримати вас щосили", - пише вона.

Вибори у найменшій землі Німеччини: соціал-демократи зазнали історичної поразки

Налес була обрана головою СДПН в квітні 2018 року, фракцію в Бундестазі вона очолювала з вересня 2017 року.

Тиск на неї посилився після провалу на місцевих виборах в Бремені. Члени партії вимагають вийти з так званої "великої коаліції" з партією Ангели Меркель. Багатьом рядовим партійцям СДПН набридло виступати союзниками канцлера.

Вибори до Європарламенту у Німеччині також завершилися для СДПН поразкою. Вперше після закінчення Другої світової війни соціал-демократи опинились на третьому місці, набравши трохи більше 15% голосів.

Минулого року СДПН неохоче повторно увійшла в коаліцію, очолювану Меркель, після грандіозного провалу на федеральних виборах 2017 року. З того часу підтримка партії впала до рекордно низьких 17%.  

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.