Спікер парламенту Грузії піде у відставку через скандал з російським депутатом - ЗМІ

Четвер, 20 червня 2019, 17:22

У Грузії розгорівся скандал через участь депутата російської Держдуми, комуніста Сергєя Гаврилова, у Міжнародній асамблеї православ’я у Тбілісі: за даними ЗМІ, у зв’язку з подіями у відставку подасть спікер грузинського парламенту.

Про це повідомляє "Європейська правда".

Відставки спікера парламенту Іраклія Кобахідзе вимагали політики і представники громадськості після того, як в кріслі спікера парламенту Грузії у четвер вранці опинився депутат Держдуми Сергєй Гаврилов, який відкрито підтримує визнання т.зв. Південної Осетії і Абхазії Росією.

Посол України покинув виступ президента Міжпарламентської асамблеї православ'я в Грузії

Гаврилов прибув у Тбілісі для участі у Міжпарламентській асамблеї православ'я. Він є президентом асамблеї. Під час засідання Гаврилов виступив з трибуни грузинського парламенту. Цю подію засудили лідери Грузії, а посол України в Тбілісі влаштував демарш під час виступу.

Опозиція звинуватила спікера у зраді, а біля парламенту зібралися протестувальники з вимогою відставки Кобахідзе.

За повідомленням новинного агентства 2020NEWS, через події в Тбілісі Іраклій Кобахідзе перервав свій офіційний візит до Азербайджану і повертається в Грузію. Джерела стверджують, що відразу після повернення в Тбілісі він оголосить про свою відставку.

Керівництво правлячої партії Грузії пояснило участь російського комуніста у засіданні "протокольною помилкою", пише агентство "Новости-Грузия". Міжнародний парламентський форум, в якому беруть участь 100 делегатів з 25 країн, було перервано.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.