Палата представників США ухвалила законопроєкти з майже $700 млн для України

П'ятниця, 21 червня 2019, 09:15

Палата представників США схвалила законопроекти, в яких передбачено надання Україні майже $700 млн підтримки.

Про це повідомляє "Європейська правда".

"Палата представників Конгресу США схвалила проєкти законів про фінансування Пентагону, Державного департаменту, Агентства США з міжнародного розвитку та суміжних програм на 2020 рік, у яких передбачено майже 700 млн доларів для підтримки України", - йдеться у повідомленні посольства України у США у Facebook.

Зокрема, у проєкті закону "Про асигнування на потреби Міністерства оборони на 2020 рік" кошторис допомоги, яку пропонується виділити для безпеки підтримки України, визначено в обсязі $250 млн. Із зазначеної суми $50 млн мають бути спрямовані виключно для надання летальної зброї оборонного характеру.

По лінії зовнішньополітичного відомства Сполучених Штатів, Агентства США з міжнародного розвитку та суміжних відомств кошторис визначено обсягом $445,7 млн. Зазначена сума включає, зокрема, асигнування для надання Україні допомоги у сфері безпеки за програмою "Міжнародне військове фінансування".

"Проєкти аналогічних законодавчих актів повинні бути ухвалені також Сенатом. Після цього обидві палати Конгресу мають узгодити їх остаточну редакцію, яку буде передано на підпис президентові США" - повідомили в посольстві.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.