"Путін - х..ло", "Росія - окупант": протест під парламентом Грузії тривав усю ніч

фото, відео
Субота, 22 червня 2019, 10:20

Вранці 22 червня рух транспорту на проспекті Руставелі в Тбілісі, де тривають протести, відновився. 

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на 1tv.ge.

Декілька учасників мітингу досі стояли перед будівлею парламенту. На вечір суботи заплановані нові акції під парламентом.

 

Протести тривали всю ніч, і не обійшлося без сутичок. Уночі на проспекті Руставелі відбулося протистояння демонстрантів і поліцейських на прилеглій території Палацу молоді.

За наявною інформацією, серед громадян виникла суперечка. Поліція втрутилася, але, за її даними, затриманих немає.

Вимоги, які були озвучені протестувальниками на самому початку мітингу, залишаються незмінними: відставка міністра внутрішніх справ Георгія Гахар, звільнення затриманих вчора людей і проведення дострокових парламентських виборів за пропорційною виборчою системою.

Протестувальники вітали рішення президента Росії Владіміра Путіна про заборону польотів до Грузії.

Студенти кажуть, що Путін отримає лише одне повідомлення від грузинів, і це буде "Путін - х..ло". Вони вигукували цю фразу протягом кількох хвилин під парламентом (з 13:15 на відео).

 

Акції протесту пройшли і в інших містах Грузії, в тому числі в Батумі і Кутаїсі. Люди також прибули з різних регіонів, щоб приєднатися до демонстрації в Тбілісі.

Нагадаємо, через скандал із російськими депутатами, які з’явилися у грузинському парламенті, у четвер ввечері в Тбілісі почалися масові протести. Опозиція висунула вимогу про відставку спікера, голів МЗС та прикордонної служби, а згодом спробувала взяти штурмом парламент.

Вночі поліція розігнала людей за допомогою сльозогінного газу, але згодом вони повернулися.

Під час сутичок під парламентом Грузії постраждали 240 людей, більше сотні досі перебувають у лікарнях.

У п’ятницю на тлі зростання напруги у відставку подав спікер грузинського парламенту, однак ввечері протести під парламентом поновилися.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.