Іран: нові санкції США закривають шлях для дипломатії

Вівторок, 25 червня 2019, 16:36

Тегеран вважає нові санкції США проти керівництва Ірану "кінцем дипломатії" та звинувачує Вашингтон у відмові від мирного шляху вирішення конфлікту.

Про це повідомляє "Європейська правда".

Офіційний представник МЗС Ірану Аббас Мусаві заявив, що запровадження санкцій  проти верховного лідера Ірану і глави іранської дипломатії "закриває шлях для дипломатії".

Трамп заявив, що скасував удар по Ірану за 10 хвилин до запуску ракет

"Відчайдушна адміністрація Трампа руйнує встановлені міжнародні механізми для підтримки миру і безпеки в усьому світі", - написав у своєму Twitter Мусаві.

Президент Ірану Хасан Рухані заявив, що санкції проти іранського аятоли не матимуть практичних наслідків, оскільки він не має активів за кордоном, повідомляє Reuters.

Напередодні президент США Дональд Трамп підписав указ про запровадження нових санкцій проти Ірану, в тому числі проти іранського верховного лідера аятоли Алі Хаменеї та інших високопосадовців.

Трамп заявив журналістам, що санкції тільки частково стали відповіддю на збитий Іраном минулого тижня американський безпілотник.

Санкції також накладені на вісім старших командирів ВМС, аерокосмічних і наземних військ Корпус вартових Ісламської революції.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.