Президентка Словаччини розповіла про підтримку України і своє бачення діалогу з РФ

Середа, 26 червня 2019, 10:38

Після першого офіційного візиту до Праги минулого тижня новообрана президентка Словаччини Зузана Чапутова вирушила цього тижня до Брюсселя, де розповіла про своє бачення політики щодо Росії.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на Euractiv.

У вівторок вона зустрілася з Генеральним секретарем НАТО Єнсом Столтенбергом і президентом Європейської комісії Жаном-Клодом Юнкером. Столтенберг заявив, що Словаччина підтвердила чітку прихильність до трансатлантичних структур і європейського будівництва безпеки.

Франція, Італія, Німеччина: хто голосував за повернення Росії у ПАРЄ

"Я виступаю за діалог з Росією і за розвиток співпраці. Але ніщо з цього не може відбуватися коштом наших цінностей, нашої безпеки, або неповаги до міжнародного права і правил", - зазначила Чапутова.

"Я мала дуже продуктивну зустріч генсеком Єнсом Столтенбергом. Ми обговорили зобов'язання Словаччини про досягнення 2% (ВВП видатків на оборону) у 2022 році, продовження нашого внеску в розширення передової присутності та в підтримку України. Я була рада почути, що Словаччина є надійним і відповідальним союзником", - каже словацька лідерка.

Як відомо, Словаччина є учасницею трастових фондів НАТО на підтримку України.

"Я буду продовжувати підтримувати Україну", - сказала Чапутова. "Кожна країна має право самостійно ухвалювати рішення, куди вона хоче належати".

Читайте також: "Від абортів до покарання РФ: як обрання нової президентки Словаччини допоможе Україні".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.