Джонсон висунув ультиматум ЄС щодо Brexit

Середа, 26 червня 2019, 12:28

Кандидат на посаду прем'єр-міністра Великої Британії Борис Джонсон пообіцяв "зробити або померти" і вивести країну з ЄС через чотири місяці.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на The Times.

Джонсон вчора висунув ультиматум Брюсселю, закликавши відмовитися від наполегливої ​​позиції з приводу ірландського кордону і так званого "бекстопу", який, як побоюються прихильники Brexit, може назавжди пов'язати Британію з ЄС.

Він також сказав, що не підпише документ про виплату 39 мільярдів фунтів стерлінгів ЄС, поки не буде укладено торговельну угоду.

Джонсон додав, що якщо Брюссель не погодиться з його вимогами, він виведе Британію з ЄС без угоди 31 жовтня.

У Британії сперечаються про здатність Джонсона бути прем’єром після сварки з партнеркою

"Закон про міжнародні договори говорить, що Велика Британія виходить з ЄС 31 жовтня", - сказав він. Джонсон додав, що це станеться: "Зроби або помри. Хай буде, що буде".

Останнє опитування The Times показало, що виборці поляризовані щодо стратегії Brexit: 28% хочуть виходу без угоди, тоді як 43% підтримують членство в ЄС. Крім того, 36% вважають перебільшенням або вигадкою, що вихід без угоди завдасть серйозної шкоди економіці.

Нагадаємо, нового прем'єра Британії оголосять 23 липня. Окрім Джонсона на посаду претендує міністр закордонних справ Джеремі Хант.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.