У ЄС озвучили очікування від Росії на тлі кризи в Раді Європи

Середа, 26 червня 2019, 15:28

У Європейському Союзі очікують, що РФ продемонструє відданість принципам і правилам Ради Європи, а негайне звільнення ув'язнених або їх обмін з Україною буде "позитивним кроком" в цьому напрямку.

Як повідомляє "Європейська правда", так в середу в Брюсселі агентству "Інтерфакс-Україна" прокоментував останні події в ПАРЄ представник ЄС.

Як відомо, в ПАРЄ було проголосовано рішення, яким створюються умови для зняття санкцій з російської делегації і повернення її в цю організацію.

У ПАРЄ не зважилися згадати про Крим та контроль на Донбасі у рекомендаціях для РФ

"Ми вважаємо, що у всіх наших інтересах зберегти загальноєвропейський характер Ради Європи, відстоюючи при цьому принципи і правила організації. Рада забезпечує загальну основу, вона пов'язує Росію і ЄС однаковими стандартами і правилами, забезпечує доступ до Європейського суду з прав людини для громадян Росії і надає місце для відкритого обговорення розбіжностей ", - зазначив співрозмовник агентства.

У зв'язку з цим представник ЄС висловив сподівання, що "Росія забезпечить, щоб її дії повністю відповідали принципам і правилам Ради Європи, і зробить негайні кроки, щоб продемонструвати це зобов'язання".

"У цьому контексті сприяння Росії відвідування незаконно анексованого Кримського півострова комісаром Ради Європи з прав людини Дунею Міятович і комітетом з питань запобігання катуванням, а також негайного звільнення ув'язнених або їх обміну з Україною буде позитивним кроком. Ми також розраховуємо на швидку виплату простроченої заборгованості Росії перед бюджетом Ради Європи ", - заявив він.

ПАРЄ готується зняти з росіян залишки санкційного тиску

При цьому представник Євросоюзу запевнив, що ЄС "залишається непохитним у своїй підтримці територіальної цілісності і суверенітету України".

"Ми не визнаємо і продовжуємо засуджувати незаконну анексію Криму і Севастополя, і залишаємося прихильними повної реалізації нашої політики невизнання, як неодноразово заявлялося, в тому числі в декларації високого представника від імені ЄС 17 березня", - підкреслив він.

Говорячи про те, що в списку делегації депутатів російської Думи в ПАРЄ містяться імена політиків, щодо яких ЄС застосував санкції, представник ЄС констатував, що про це відомо. "Хоча рішення про їхні повноваження приймається парламентаріями Ради Європи, рішення Росії висунути кандидатуру цих осіб не сприяє знаходженню конструктивного рішення ситуації, що склалася", - сказав він.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.