Аварія з круїзним лайнером у Венеції розсварила уряд Італії

Понеділок, 3 червня 2019, 11:08

Нещодавня аварія з круїзним лайнером у Венеції в неділю 2 червня вилилась у нову перепалку між італійськими коаліційними партіями після того, як минулого тижня вибори до Європарламенту змістили баланс сил у бік крайньої правої партії "Ліга" Маттео Сальвіні.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на Euractiv.

Напередодні вранці 65-тонний круїзний лайнер врізався в туристичний човен зі 110 пасажирами на борту. Це трапилося на одному з найбільш жвавих каналів Венеції. Величезне судно втратило контроль і не змогло зупинити свій хід, протаранивши спершу човен, а потім причал.

Четверо туристів з Австралії, Нової Зеландії та США отримали поранення, хоча і не критичні.

Аварія круїзного лайнера викликала жорстку критику на адресу міністра транспорту Італії Даніло Тонінеллі, який пов'язаний з популістським "Рухом 5 зірок". Найрізкіші коментарі лунали з боку партії "Ліга", партнерки Руху по коаліції.

"Я розумію, що рішення щодо запобігання подібним аваріям вже було розроблено в минулому році шляхом розширення каналу в Порто-Маргера. Але проект зупинився на місяці, оскільки ми почули "ні" від міністерства в Римі. І цим міністерством не керує "Ліга", - заявив лідер партії "Ліга" Маттео Сальвіні.

"Якщо у "Ліги" є план вирішити все завтра, вони повинні представити його. Ми не ревнуємо: якщо план буде хорошим, ми його виконаємо", - додало джерело у партії "Рух 5 зірок", кинувши виклик своєму партнеру по коаліції.

"Рух 5 зірок" набрав лише 17% голосів на нещодавніх виборах до Європарламенту, тоді як їх коаліційний партнер, права партія "Ліга", перемогла з вдвічі більшим результатом.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.