Зеленський 4 червня зустрінеться у Брюсселі з президентом Польщі

Понеділок, 3 червня 2019, 14:18

Президент України Володимир Зеленський у вівторок зустрінеться із польським президентом Анджеєм Дудою у Брюсселі.

Про це повідомляє "Європейська правда" із посилання на "Укрінформ".

"Це буде перша зустріч президентів Польщі та України у новій персональній конфігурації", - заявив міністр канцелярії президента Польщі Кшиштоф Щерський.

За його словами, зустріч глав держав відбудеться у Представництві Польщі при ЄС, і це символічно, оскільки "Польща хоче бути адвокатом європейського шляху України".

Щерський зазначив, що у Брюсселі Дуда також зустрінеться з генсеком НАТО Єнсом Столтенбергом. Під час цієї зустрічі він представить, зокрема, план переговорів Польщі із США щодо збільшення присутності американських військ на польській території.

У Єврокомісії розповіли, про що говоритимуть із Зеленським у Брюсселі

Як відомо, Дуда був першим європейським лідером, який привітав Зеленського з обранням на посаду президента України. Він також запросив Зеленського відвідати країну з офіційним візитом.

Нагадаємо, 4-5 червня відбудеться перший закордонний візит Зеленського. Він відвідає інституції Європейського Союзу та НАТО у Брюсселі.

У Зеленського заплановані зустрічі з президентом Європейської ради Дональдом Туском, президентом Єврокомісії Жаном-Клодом Юнкером, генсеком НАТО Єнсом Столтенбергом, а також іншими високопосадовцями європейських та євроатлантичних структур.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.