У Лондоні запустили гігантського "бебі-Трампа" в очікуванні найбільшого протесту

фото
Вівторок, 4 червня 2019, 13:57

Британські активісти запустили поряд з будівлею парламенту у Лондоні велику повітряну кульку у вигляді сердитого немовляти Дональда Трампа в очікуванні найбільшого протесту проти іноземного лідера.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на Reuters.

Шестиметрову повітряну кулю підняли на Парламентській площі о 9.00 за місцевим часом. За задумом, "бебі-Трамп" повинен бути в повітрі в час, коли Трамп проводиме переговори з прем'єр-міністром Великої Британії Терезою Мей на Даунінг-стріт. Кулька, яка вперше була використана під час візиту Трампа до Лондона минулого року, піднялась на кілька метрів над землею.

 

Трамп і його дружина Меланія прибули в Британію в понеділок для триденного державного візиту.

Лео Мюррей, співавтор іграшки, сказав: "Ми намагаємося нагадати президенту, що він небажаний в цій країні".

"Ми також в ігровій формі намагаємося висловити силу почуттів проти Дональда Трампа і його політики ненависті", - зазначив він.

У центрі Лондона лідер британської опозиційної Лейбористської партії Джеремі Корбін приєднається до десятків тисяч протестувальників на "карнавалі опору", щоб висловити свою опозицію до президента.

Серед учасників будуть екологічні активісти, борці проти расизму та активісти, які борються за права жінок. Демонстранти отримали підтримку від мера Лондона Садіка Хана, який неодноразово конфліктував з Трампом і дав дозвіл на запуск "бебі-Трампа". У понеділок Трамп назвав Садіка Хана "відмороженим невдахою"

Поліція закрила дорогу прямо за Даунінг-стріт, щоб захистити президента і його сім'ю.

Державний обід на честь Трампа напередодні був бойкотований кількома законодавцями, включаючи лідера Ліберально-демократичної партії Великої Британії, а також Корбіна та інших високопоставлених лейбористів.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.