Тисячі людей виступили проти Трампа в Лондоні: президент каже, що йому радіють

фото
Вівторок, 4 червня 2019, 19:18

Тисячі людей протестували у вівторок у центрі Лондона проти державного візиту президента США Дональда Трампа в Британію.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на Reuters.

Кількість присутніх була значно меншою, ніж десятки тисяч людей, які зібралися виступати проти його візиту минулого року.

Мей зробила Трампу подарунок з натяком

Серед британців Трамп є одним з найменш улюблених іноземних лідерів, і тільки 21% опитаних YouGov висловили позитивну думку про нього. Серед жінок цей показник знизився до 14%.

Тон протесту був заданий великою статуєю Трампа, що сидів на золотистому унітазі. Люди тримали антитрампівські плакати і запустили поряд з будівлею парламенту у Лондоні велику повітряну кульку у вигляді сердитого немовляти Дональда Трампа.

Лінда Коплстоун, 64-річна вчителька з Лондона, заявила, що протестує проти бездіяльності Трампа щодо зміни клімату.

 
 

Трамп, незважаючи на протести, сказав, що його люблять у Британії. Він сказав, що він ближчий до Британії, ніж будь-який інший американський лідер, посилаючись на шотландські корені своєї матері і два поля для гольфу, якими він володіє в країні.

Він заявив у вівторок, що бачив тисячі радісних людей на вулицях під час візиту.

"Я чув, що там були протести", - сказав він журналістам. "Я сказав: Де протести? Я не бачу жодних протестів". "Я не бачив протестувальників аж дотепер, і це була дуже, дуже маленька група людей, виставлених з політичних причин", - додав Трамп.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.