Віцепрем’єрка про візит Зеленського в Брюссель: з ЄС надійшли беззаперечні сигнали про підтримку

Середа, 5 червня 2019, 10:39

Віцепрем’єрка з європейської інтеграції Іванна Климпуш-Цинцадзе, яка перебуває у складі української делегації під час першого візиту президента Зеленського в Брюссель,  поділилась результатами зустрічей глави держави з високопосадовцями ЄС.

Як повідомляє "Європейська правда", Климпуш-Цинцадзе зазначила, що від очільників інституцій ЄС і НАТО були висловлені беззаперечні сигнали  про подальшу підтримку України на шляху реформ та у боротьбі проти агресії Російської Федерації.

"Зустріч із главою Єврокомісії була дружньою, говорили про подальшу співпрацю і підтримку серйозних трансформацій з боку з ЄС. Надано великий кредит довіри новому Президентові України. Його треба виправдати", - повідомила віцепрем’єрка у Facebook.

НАТО підтвердило перспективу членства для України за президента Зеленського

Від генсека НАТО українська делегація почула запевнення про те, що Альянс і надалі готовий надавати політичну підтримку, фінансову й технічну допомогу в проведенні реформ у секторі безпеки й оборони, наближенні України до НАТО, а також у проведенні навчань наших військових.

Водночас Єнс Столтенберг окремо наголосив на необхідності виконання закону про Нацбезпеку, що Володимир Зеленський у відповідь назвав своїм пріоритетом на посаді президента.

На засіданні Комісії Україна-НАТО на рівні послів усі країни-члени Альянсу були одностайними в підтримці територіальної цілісності, суверенітету та незалежності України, зазначила Климпуш-Цинцадзе.

Зеленський у Брюсселі: закликів мало, треба примусити РФ до миру

"Ми отримали визнання великої роботи, що була здійснена Україною за останні роки, а також чітко почули від партнерів високі очікування щодо продовження курсу реформ. Важливе подальше змістовне наповнення", - повідомила вона.

Також, за її словами, польсько-український діалог на рівні президентів відбувся в позитивній атмосфері, проте  результативність перемовин та вирішення складних питань спільного порядку денного визначатиме подальша робота.

"Головний висновок першого дня – новий президент підтверджує незмінність курсу України на європейську та євроатлантичну інтеграцію", - підсумувала Климпуш-Цинцадзе.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.