Убивство словацького журналіста замовив росіянин, заявив виконавець

П'ятниця, 7 червня 2019, 08:23

Колишній військовий Мирослав Марчек, підозрюваний у вбивстві словацького журналіста Яна Куцяка та його нареченої Мартіни Кушнірової, заявив, що замовником убивства був російськомовний невідомий чоловік.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на словацьке видання Noviny.

Вбивство журналіста дійшло до виборів: як словацький олігарх перетворився на звинуваченого

Інформацію про те, що замовником був іноземець, Марчек дізнався від іншого підозрюваного у вбивстві Золтана Андруско. Про це, як повідомляє телеканал Joj, Марчек заявив у своїх показах слідчим 11 квітня цього року.

Раніше Марчек зізнався, що саме він стріляв у журналіста та його наречену.

Ось що Марчек зазначив у своїх показах: "Золтан Андруско сказав, що це замовлення є для одного його знайомого, росіянина, який погано розмовляє словацькою. Він говорив, що пан є журналістом та пише деякі речі, які йому не подобаються".

Словацькі прокурори підтвердили: журналіста Куцяка вбили за його професійну діяльність

Зауважимо, такі покази Марчека заплутують справу, адже обвинувачення у наказі убити Куцяка висунуто наближеному до партії влади мультимільйонеру Маріану Кочнеру.

Яна Куцяка та його наречену Мартіну Кушнірову було убито 21 лютого 2018 року. Резонансне убивство викликало великі протести в Словаччині, після чого прем'єр-міністр Роберт Фіцо, міністр внутрішніх справ Роберт Каліняк і глава поліції Тібор Гаспар були змушені подати у відставку. 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.