Молдова йде на дострокові вибори: соціалісти відмовилися вступати в коаліцію

П'ятниця, 7 червня 2019, 18:55

Проросійська партія соціалістів Молдови прийняла рішення не створювати коаліцію з жодною з партій, наслідком цього найімовірніше буде розпуск парламенту і дострокові вибори.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на Newsmaker.

Таке рішення ухвалила республіканська рада партії соціалістів, про що оголосив після її засідання президент Молдови Ігор Додон.

Він нагадав, що соціалісти запропонували коаліцію і правим, і демократам.

"Ми побачили, що виборчий блок ACUM в підсумку не прийняв наші пропозиції і щодо кандидатури спікера, і щодо кандидатур деяких міністрів, і щодо розширення повноважень президента. Тому ми не можемо створити з ними коаліцію", — пояснив Додон.

Молдова ризикує втратити фінансову підтримку МВФ в разі дочасних виборів - Ган

Він додав, що соціалісти не обговорювали коаліцію з Демпартією, але підтвердив, що кілька представників партії соціалістів вислухали пропозиції демократів.

"Пропозиції і коаліцію з Демпартією ми від початку не розглядали і не збиралися. На сьогоднішній день ми зробили все можливе, щоб вирішити політичну кризу. Але можливість вичерпана. Найвірогідніше - дострокові вибори", - підкреслив Додон.

Він також звернувся до виборців і в разі нових виборів закликав їх голосувати за партію, у якої є шанси набрати більшість, без того, щоб створювати коаліцію.

Раніше Ігор Додон заявив, що може розпустити парламент вже 10 червня, якщо не буде сформована коаліція.

Нагадаємо, проєвропейська молдовська партія "Дія і солідарність" (PAS) 5 червня погодилася проголосувати за спікера парламенту від проросійської Партії соціалістів (ПСРМ), зробивши крок до формування коаліції.

Читайте детально у статті: "З Додоном у коаліцію: у Молдові готують оновлення влади за участі друзів РФ".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.