Комітет ВР вирішив 9 липня розглянути звільнення Клімкіна та призначення Пристайка

Понеділок, 1 липня 2019, 13:07

Комітет Верховної ради у закордонних справах планує 9 липня розглянути питання про звільнення з посади міністра закордонних справа Павла Клімкіна і призначення на неї Вадима Пристайка.

Про це після закритої частини засідання комітету заявила його голова Ганна Гопко, повідомляє "Європейська правда" з посиланням на "Укрінформ".

"Оскільки ми сфокусувалися на критичній ситуації, яка склалася щодо повернення Російської Федерації до Парламентської асамблеї Ради Європи, і дуже важливо було комітету ухвалити рішення, пов’язані з цим, що зайняло трохи часу і обговорення... І ми прийняли зараз рішення: у вівторок о 12:00 зібрати комітет для того, щоб ухвалити це кадрове питання і запросити Вадима Пристайка як кандидатуру, подану Володимиром Зеленським на посаду міністра закордонних справ", - зазначила Гопко.

Президент думає, як зрушити з "мертвої точки" переговори по Донбасу - Пристайко

Вона пояснила, що оскільки цього тижня у сесійній залі парламенту також будуть розглядатися поправки до Виборчого кодексу, тому відповідно до регламенту внести на розгляд кадрові питання немає можливості, навіть якщо вони невідкладні.

Гопко сподівається, що 9 липня "вже будуть розглянуті питання щодо Виборчого кодексу, якась буде позиція і голосування, і ще є в принципі теоретичний шанс у цьому скликанні ухвалити кадрові рішення".

"Ми сподіваємося, що 9 липня заслухаємо кандидата на посаду міністра Пристайка і розглянемо постанову про його призначення та підтримаємо, тому що більшість членів комітету позитивно ставляться до цього призначення", - додала Гопко.

Днями Зеленський розкритикував ВР за те, що вона досі не звільнила Клімкіна, навіть після того, як він запропонував кандидатуру Пристайка. За його словами, це призвело до того, що він дізнається інформацію про міжнародні кроки "з інтернету".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.