Голова МЗС Грузії назвав "єдино правильною" відмову Путіна від санкцій

Середа, 10 липня 2019, 09:54

Голова МЗС Грузії Давид Залкаліані привітав заяву президента РФ Владіміра Путіна про те, що він не має наміру запроваджувати економічні заходи проти Грузії.

Про це повідомляє "Європейська правда" із посиланням на "Новости-Грузия".

Після того, як грузинський телеведучий Гіоргій Габунія нецензурно висловився на адресу російського президента в прямому ефірі 7 липня, Державна дума РФ на пленарному засіданні 9 липня ухвалила постанову "Про можливі додаткові економічні заходи у зв'язку з антиросійськими провокаціями в Грузії".

Було запропоновано заборонити ввезення в Росію грузинських вин і води, а також запровадити обмеження на грошові перекази до Грузії.

Проте Путін заявив, що не став би вводити санкції проти Грузії "з поваги до грузинського народу". "Заради відновлення повноцінних відносин я б не став робити нічого, щоб стало би ускладнювати наші відносини", - додав російський президент.

Грузинський канал не звільнятиме журналіста, який обматюкав Путіна

Залкаліані нагадав, що уряд категорично засудив скандальну заяву ведучого.

"Ці провокаційні заяви, які викликали напружену ситуацію, а потім ескалацію, були категорично неприйнятними - наш уряд зробив дуже чіткі заяви і оцінки в зв'язку з цим. Природно, за цим послідували ускладнення, такі як заяви Держдуми РФ. Однак рішення президента Росії - це однозначно єдино правильне рішення, яке можна тільки вітати. Адже в жодному разі ці безвідповідальні і провокаційні заяви, за якими послідувало погіршення ситуації, метою яких і було викликати напруженість, дестабілізацію ситуацію, створити ескалацію і той важкий фон, який може завдати непоправного удару подальшому розвитку нашої країни, її економічному розвитку, допускати цього, звичайно ж, не можна було", - сказав він.

21 червня, після масових протестів у Тбілісі, президент Росії Путін тимчасово заборонив російським авіакомпаніям польоти в Грузію з 8 липня. В Міністерстві транспорту РФ заявили, що заборона на польоти в Росію грузинських авіакомпаній триватиме до моменту повного погашення заборгованості з аеронавігаційного обслуговування.

Грузинські авіакомпанії Georgian Airways і MyWay Airlines також завершили польоти в Росію 7 липня.

Нагадаємо, через скандал із російськими депутатами, які з’явилися у грузинському парламенті, 20 червня ввечері в Тбілісі почалися масові протести.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.