Британія відправила фрегат для супроводу танкера через погрози Ірану

Середа, 10 липня 2019, 13:42

Британський флот відправив військовий корабель для супроводу танкера через Перську затоку після того, як Іран пригрозив захоплювати британські судна у відповідь на затримання танкера біля Гібралтару.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на The Times.

Фрегат HMS Montrose у вівторок ввечері почав супроводжувати нафтовий танкер Pacific Voyager, який прямує до Ормузької протоки і проходив через Оманську затоку.

Очікується, що супровід закінчиться після того, як танкер залишить зону безпосередньої загрози, але неясно, як далеко вона буде сягати. Pacific Voyager прямує з Сінгапуру до Саудівської Аравії, щоб забрати свій вантаж.

Ще один британський танкер British Heritage вчора дрейфував біля узбережжя Саудівської Аравії після того, як Іран підтвердив свою погрозу.

Гібралтар продовжив на два тижні затримання іранського супертанкера - ЗМІ

Передбачається, що Міністерство оборони Британії поки не планує супроводу British Heritage, але доля танкера обговорюється на найвищому рівні.

На карту поставлено майбутнє судноплавства в Ормузькій протоці біля входу в Перську затоку, найбільш важливу у світі перевалку нафти й газу.

У британського флоту є кілька кораблів в затоці і навколо нього. Серед них чотири тральщики, а також фрегат HMS Montrose, що базується в даний час на британському військово-морському об'єкті в Бахрейні.

Фрегат має радар, який дозволяє йому відстежувати літаки і ракети на відстані до 190 кс, і ракетну систему з радіусом дії 30 км.

Нагадаємо, супертанкер Grace 1 затримали поліцейські і митні органи Гібралтару за підтримки загону британських морських піхотинців.

Grace 1 перевозив нафту з Ірану до Сирії. Це перший випадок, коли європейська влада захопила танкер за нібито порушення санкцій проти Сирії, які діють з 2011 року.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.