У Ватикані відкрили могили через зниклу 35 років тому дівчину, вони виявилися порожні

Четвер, 11 липня 2019, 14:56

У Ватикані відкрили дві могили, щоб визначити, чи насправді там сховані останки Емануели Орланді, яка зникла у 1983 році. Там не знайшли ні останків дівчини, ні тіл тих, хто офіційно вважався там похованим.

Про це повідомляє "Європейська правда" із посиланням на AFP.

Поліцейські у четвер провели ексгумацію двох могил на Тевтонському кладовищі у стінах Ватикану, яке використовується для поховання співробітників католицьких організацій, рідна мова яких німецька.

 
Могили на Тевтонському кладовищі

Вважалося, що в одній з них можуть знаходитися останки зниклої дівчинки. У березні адвокат родини Орланді отримала анонімне повідомлення, в якому їй рекомендували зазирнути всередину могили, розташованої на цьому кладовищі. Також відкрили сусідню могилу, щоб уникнути будь-яких помилок.

Однак там не знайшли не тільки останки Емануели Орланді, а і навіть останків двох принцес, які, як вважалося, були поховані там у 1836 та 1840 роках. "Ніяких людських останків або похоронних урн не знайдено", - сказано в повідомленні Ватикану.

Ватикан почав розслідування через зниклу десятки років тому дівчину

Представники Ватикану зараз перевіряють документи щодо структурних втручань, які відбувалися в цьому районі під час реконструкції наприкінці XIX століття, і на другому більш пізньому етапі у 60-х та 70-х роках минулого століття.

Орланді була дочкою члена поліції Ватикану, і останній раз її бачили, як вона йшла з уроку музики. Протягом десятиліть були різні теорії про те, хто її викрав і чому так і не знайшли її тіло.

Протягом багатьох років справа Орланді була пов'язана з численними версіями, починаючи від спроби вбити Папу Іоанна Павла II до фінансового скандалу банку Ватикану та кримінального злочину в Римі.

У жовтні минулого року про цю справу знову заговорили через фрагменти кісток, які були виявлені під час реконструкції над прибудовою до посольства Ватикану.

Аналіз останків  пізніше показав, що вони датовані раніше 1964 року і належали чоловікові.

Однак у листопаді поліція провела новий огляд в будівлі посольства Святого Престолу в Римі і виявила нові елементи людських останків.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.