В Італії почали розслідувати таємне фінансування партії влади Росією - ЗМІ

Четвер, 11 липня 2019, 15:26

Італійські прокурори почали розслідування після повідомлень в ЗМІ про те, що партія влади "Ліга" намагалась залучити мільйони євро в рамках таємної угоди з російською нафтовою компанією.

Як повідомляє "Європейська правда", про це агентству Reuters у четвер повідомили два джерела.

Лідер "Ліги" Маттео Сальвіні, який одночасно є заступником прем'єр-міністра і міністром внутрішніх справ, заперечує, що його партія отримала будь-які гроші з Москви.

"Жодного рубля чи літра водки": Сальвіні відкинув звинувачення щодо фінансування з РФ

В лютому італійський новинний журнал L'Espresso повідомив, що колишній речник Сальвіні Джанлука Савойні провів в Москві в жовтні минулого року переговори з російськими бізнесменами про можливу нафтову угоду, яка дозволить переказати кошти для "Ліги". Савойні заперечував звинувачення в той час.

У середу американське видання Buzzfeed повідомило, що отримало аудіозапис московської зустрічі та опублікувало стенограму, у якій Савойні намагається домовитись з росіянами.

Buzzfeed: партія Сальвіні просила Росію про фінансування на таємній зустрічі в Москві

Два джерела, наближені до справи, повідомили агентству, що слідчі почали розслідування після публікації статті в L'Espresso. Одне з джерел повідомило, що слідчі знали про аудіозаписи ще до того, як Buzzfeed опублікував їх зміст.

Італійське законодавство забороняє партіям приймати пожертвування від іноземних організацій, а опозиційна лівоцентристська Демократична партія зажадала, щоб Сальвіні з'явився в парламенті для пояснення звинувачень.

Сальвіні в останні роки кілька разів відвідував Москву, він неодноразово засуджував економічні санкції ЄС щодо Росії та обіцяв спробувати скасувати їх.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.