Кандидатуру нової президентки Єврокомісії не підтримає ще одна група Європарламенту

Четвер, 11 липня 2019, 18:38

Ліва група в Європейському парламенті не підтримає кандидатуру Урсули фон дер Ляєн на пост президента Європейської комісії.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на Politico.

Депутати групи Європейські об'єднані ліві/Ліво-зелені Півночі (GUE-NGL) зустрілися з фон дер Ляєн в четвер вранці, а потім опублікували заяву, що підтверджує, що вона не отримає голоси групи.

"Вислухавши сьогодні вранці кандидата на пост президента Комісії Урсули фон дер Ляєн, наша група вирішила, що ми не будемо підтримувати її кандидатуру", - йдеться в заяві.

"Ми уважно вислухали пані фон дер Ляєн і перевірили її на наших 10 ключових вимогах до наступної комісії. Її відповідей було недостатньо, щоб задовольнити основні сподівання громадян ЄС. Вони лише допоможуть увічнити хронічні проблеми, з якими стикається ЄС", - наголошується в заяві.

До групи GUE-NGL входить 41 євродепутат. Раніше підтримати фон дер Ляєн відмовилися "Зелені", група яких нараховує 74 євродепутата.

Поки фон дер Ляєн може твердо розраховувати лише на підтримку своєї Європейської народної партії, яка контролює 182 місця в парламенті, але це лише половина абсолютної більшості, необхідної для її затвердження.

Ліберально-центристська група Renew Europe, що складається з 108 депутатів, ймовірно, також підтримає фон дер Ляєн, але одностайної підтримки не очікується.

Друга за величиною група соціалістів також розколота і обіцяє опублікувати спільну позицію тільки на початку наступного тижня.

Голосування за кандидатуру фон дер Ляєн в Європарламенті призначено на 16 липня в 19:00 за київським часом, перед ним євродепутати проведуть дебати.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.