МЗС України вивчає візити представників Угорщини на Закарпаття напередодні виборів

П'ятниця, 12 липня 2019, 15:54

Міністерство закордонних справ України вивчає питання майбутнього візиту угорських високопоставлених осіб, включно з главою МЗС Петером Сіярто, до Закарпатської області.

Як повідомляє "Європейська правда", про це в коментарі "Інтерфакс-Україна" сказала речниця МЗС Катерина Зеленко.

"МЗС відомо про плани угорських чиновників відвідати Закарпатську область напередодні позачергових парламентських виборів в Україні. У поле зору МЗС також потрапили сигнали ЗМІ і громадських активістів щодо можливого використання цих візитів у політичному процесі як агітації за окремих кандидатів у народні депутати України, які балотуються в Закарпатській області", - сказала Зеленко.

За її словами, МЗС скоординує свої дії з президентом України, за підсумками чого угорську сторону буде відповідно поінформовано.

Раніше ЗМІ повідомляли, що міністр закордонних справ Угорщини прибуде на Закарпаття 16 липня. У програмі його візиту - відвідати Берегове та зустрітися з лідерами угорських організацій. За день до цього приїде керівник адміністрації прем’єр-міністра Угорщини Гергей Гуйяш.

Як відомо, 21 липня в Україні пройдуть парламентські вибори, і лідери угорських організацій Закарпаття балотуються за мажоритарними округами.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.