Ватиканська таємниця зниклої дівчини: знайдено нові людські рештки

Субота, 13 липня 2019, 17:39

Таємниця зникнення в 1983 році 15-річної дочки службовця Ватикану отримала ще один поворот в суботу після розкопок, проведених цього тижня на кладовищі Ватикану.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на агентство Associated Press.

Ватикан сказав, що виявив два набори кісток під кам'яним люком, який буде офіційно відкритий наступного тижня.

У Ватикані відкрили могили через зниклу 35 років тому дівчину, вони виявилися порожні

В четвер у Ватикані були розкриті гробниці двох німецьких принцес XIX століття на цвинтарі Папського Тевтонського коледжу – там сподівались знайти останки Емануели Орланді. Але гробниці виявилися абсолютно порожніми, створивши ще одну загадку: куди зникли принцеси.

Ватикан відзначив, що в 1800-х роках і пізніше були проведені будівельні роботи як в будівлі коледжу, так і на кладовищі біля базиліки Святого Петра, і що буде проведено додаткове розслідування.

У суботу офіційний представник Ватикану Алессандро Джізотті заявив, що розслідування зосередилося на прилеглих до могил територіях. У результаті робіт було виявлено два осуарії, розташовані під тротуаром в районі Папського Тевтонського коледжу, прикриті люком.

Ватикан почав розслідування через зниклу десятки років тому дівчину

Він сказав, що територія була негайно закрита, і буде відкрита в присутності судових експертів 20 липня. Джізотті додав, що кістки були розташовані в двох отворах, вирізаних з великого каменю.

Орланді була дочкою члена поліції Ватикану, і останній раз її бачили, як вона йшла з уроку музики. Протягом десятиліть були різні теорії про те, хто її викрав і чому так і не знайшли її тіло.

Протягом багатьох років справа Орланді була пов'язана з численними версіями, починаючи від спроби вбити Папу Іоанна Павла II до фінансового скандалу банку Ватикану та кримінального злочину в Римі.

У жовтні минулого року про цю справу знову заговорили через фрагменти кісток, які були виявлені під час реконструкції над прибудовою до посольства Ватикану.

Аналіз останків  пізніше показав, що вони датовані раніше 1964 року і належали чоловікові.

Однак у листопаді поліція провела новий огляд в будівлі посольства Святого Престолу в Римі та виявила нові елементи людських останків.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.